fredag 16 december 2016

Resident evil marathon live!

Så det är dags att på börja resident evil marathon 2016 och det ser ni live här

Spelen är följande:

Resident Evil
Resident Evil Remake
Resident Evil 0
Resident Evil 2
Resident Evil 3
Resident Evil: Code Veronica
Resident Evil 4
Resident Evil Revelations
Resident Evil 5
Resident Evil Revelations 2
Resident Evil 6
Resident Evil Outbreak
Resident Evil Outbreak 2

torsdag 15 december 2016

Vad gör jag om dagarna?

Här kommer lite info vad jag gör om dagarna när jag inte spelar.
Jag jobbar ju då som fritidspedagog, vilket ofta är långa dagar (typ 7-17 tider) sen så pluggar jag även 100% till fritidspedagog (är inte utbildad till det... än). Detta gör att jag knappt har någon tid över till att spela så mycket som jag vill, vilket leder till att jag oftast bara kan sitta helger. Sen att jag har en 3 årig dotter på det med gör att jag har ännu mindre tid. Men just nu läser jag en bild kurs och jag försöker ändå fånga in spel i den på olika sätt och vis så här får ni se lite vad jag gör.






































Som ni ser har jag gjort två sidor ur en påhittad tidning och har på det sättet fått in just spel. Sen har jag även gjort en serie som ni kan få se vid ett senare tillfälle, den innehåller i alla fall Mega Man!

onsdag 7 december 2016

Jag blir så glad!

När man kommer hem till dessa godingar 


Hur mycket bättre kan ens dag bli? Nu måste jag finna Probotector 2, någon som har en till övers kanske? ;)

lördag 3 december 2016

Min Nes spel!

Här kommer en lista med nes spel som jag äger och som jag kommer försöka klara nu fram över (vissa kommer upp på youtube kanalen och andra streamas bara).

1. Mega Man 2
2. Mega man 3
3. Mega Man 4
4. Metal Gear
5. Punch Out
6. Little Nemo
7. Super Mario Bros.
8. Super Mario Bros. 3
9. Bubble Bobble
10. Tiger Heli
11. Ghost Busters 2
12. Blue Shadow
13. Pro Wrestling
14. Ice Climbers
15. Flintstones
16. Legend of Zelda 2: Links Adventure
17. Chip n Dale
18. Darkwing Duck
19. Castlevania
20: Metroid

Dessa spel kommer att spelas igenom, men när är en annan fråga. Jag kommer antagligen börja redan idag med MM4 eller Metal Gear. Håll utkik här

torsdag 1 december 2016

Jurassic Park!

Jurassic Park till Super Nintendo är nu ett  startat kapitel! Jag och Markus påbörjade en stream av det idag (den blir dock inte youtube video... eller ja inte dagens spelande i alla fall). I Jurassic Park till snes får du som spelare 6 olika uppdrag (det enda sättet för dig att veta dem är om du har manualen) som är löst beskrivna. Här följer dem:
1. Sätt igång motiontracker.
2. Rensa visitor center från dinosaurier, hitta deras hemliga ingång och förstör den.
3. Rensa dinosaurierna från båten så de inte kan rymma från ön. 
4. Förstör raptorernas bon med hjälp av nervgas. 
5. Kontakta mainland (tror jag det är).
6. Hitta alla ägg.
7. Fly. 

Så ja egentligen är det väl 7 uppdrag men i alla fall, efter 3 timmars spelande så var jag och Markus nästan klara med uppdrag 3. 

Det svåra i spelet är inte fienderna i sig direkt, utan det är saker som instakillar en
(Instakill = dödar på en träff). Saker som stora stenar som rullar i huvudet på Alan Grant, en skenande triceratops eller en t-rex som glufsar i sig Grant. Dessa saker i sig är inte svåra att undvika heller om det nu inte vore att man fastnar i saker som är helt ologiska, det vill säga en skarp kant i miljön gör så att man fastnar och kan inte flytta sig i tid ifrån en stor sten.

Men det som gör spelet lätt är att items inne i byggnader respawnar (respawn = kommer tillbaka) så fort man går ut hur huset eller åker till en annan våning i huset vilket gör att man lätt kan farms på sig flera (farma = samla). En ny spelare kan lätt bli lurad över att man kanske bara kan ha 4 skott (eller ja 8 är det ju egentligen) av bazooka vapnet då det bara är fyra ikoner för ammon, men egentligen så plussas det på mer ammo än vad man ser. Det innebär att man lätt kan fixa mer eller mindre oändligt med ammo och extra liv. 

Det knepet gör livet lättare i Jurassic Park och är nästan ett måste för att klara spelet om man nu inte är en speedrunner och vet allt i spelet.

En annan sak som störde oss extremt mycket nu senast vi spelade var att vi fastnade mellan en vägg och en dörr inne i ett hus (eller ja en båt var det ju) vilket gjorde att vi var tvungna att stänga av och utan password eller sparnings möjligheter så är vi tvungna att börja om från scratch nästa gång vi ska spela igen. 

Men bortser man från allt det där så är Jurassic Park ett fruktansvärt roligt och bra spel! :) nu ska vi bara se till att klara det och få enstor revansch på det!!

När jag trodde att allt var klart...

Haha det här är så sjukt, jag trodde alla förberedelser inför stream/youtube kanalens start men så var det inte. Jag fick hem som sagt min Elgato Game Capture device och jag kan spela nintendo 8 bit, super nintendo, Sega Master System och Sega Mega Drive men inte Nintendo 64 och GameCube riktigt än. Anledningen till detta är att jag behöver ytterligare en kabel för att det ska fungera.

**Uppdatering**

Som ni ser hade jag tänkt att inleda samtalet med att jag var ledsen över att inte kunna streama N64 och Gamecube men det är jag inte längre! För jag lyckades i alla fall att få in N64 och Gamecube. Så här ligger det till, igår när jag kopplade in min Elgato så testade jag den bara på min Super Nintendo och eftersom man kopplar in på liknande sätt Super Nintendo -> Komposit kablar -> Elgato Game Capture -> Hdmi -> Tv. Koppla man in den på det sättet så blev bilden helt vajsing, men om man körde en antenn kabel från Super Nintendot till tvn så fick man rätt bild på tvn. Det är ju bara det att det finns ju ingen antenn kabel från N64 och GameCuben vilket fick mig att testa att köra hdmi från Elgato in till tvn och det fungerade mycket bättre, det är som en original upplösning mer eller mindre. Så nu jäklar blir det att streama retro spel och göra en jäkla massa youtube videos.

Så här såg det ut på tvn med hdmi från elgato när man spelade super Nintendo.

Jag kommer slänga upp en review på hur jag upplever elgaton senare samt installations guide

måndag 28 november 2016

Snart är det dags!

Efter många timmar och väldigt mycket pengar så börjar alla förberedelser bli klara, idag fick jag hem en scart switch och Castlevania 4 till super Nintendo. Imorgon borde jag få hem Silent Hill, Mega Man X, Mega Man X7 samt min Elgato Game Capture.

Det ska bli jäkligt skoj att se hur Elgaton fungerar för med den ska jag kunna spela in från min Nes, snes och lite fler gamla konsoler så nu kommer det kännas mer "äkta" att köra igenom spelen för er! Förresten tips på bra spel som ni vill se uppskattas verkligen!

lördag 26 november 2016

Hm vad ska man streama idag då?

Jag funderade först på Castlevania 2 Simons Quest, sen funderade jag på Castlevania Dracula X (Vampire Kiss) eller Castlevania Lords of Shadow! Men jag har väldigt svårt att bestämma mig kan jag säga! :)

söndag 20 november 2016

Ja då var det snart dags igen!

Tjenare, sorry för dålig uppföljning här på bloggen, jag har haft en hel del att göra den här veckan. Jag har nämligen suttit och studerat hela veckan (saker som jag borde ha gjort för 4 veckor sen). Men nu är jag äntligen klar.

Dock i fredags kom Marcus över och vi ägnade kvällen åt att gräva oss in i Jurassic Park till super nintendo och jävlar vad fint det var! Vi är inte klara och vi körde nog åtminstonde 3-4 timmar. Men jag har nu kartlagt majoriteten av alla byggnader (tror jag) och vi blev klara med första och andra uppdraget men när vi skulle ta oss an båten var han tvungen att åka.

Så då kommer min fråga för kvällen, vill ni att jag streamar Jurassic Park eller fortsätter med mitt Castlevania marathon?

söndag 13 november 2016

Vilken retrospels helg!!!

Fyra avklarade retrospel i helgen, fem den här veckan! Låt mig köra en recap med er! 

I torsdags klarade jag Castlevania 3, igår klarade jag och vän först Pocky n Rocky sen klarade vi första Castlevania och senare på kvällen klarade jag Metroid. Sen idag klarade jag Castlevania Chronicles (det måste nog vara det svåraste Castlevania jag kört).

Så om vi börjar med Castlevania 3 att ge det ett omdöme så kan vi börja med att det är ett långt nes spel. De har till och med infört password system (vilket är jäkligt användbart). Det ser bra ut, det har en härlig kontroll, när man lär sig hur långt man studsar tillbaka eller hur långt man kastar secondary vapen så kan man använda det till sin fördel! Det är ett perfekt höstspel och perfekt för den som älskar klassiska horror figurer! Jag trodde det var ett av de svåraste Castlevania ett tag. Det är inte ett spel man klarar första gången man spelar det utan det kräver trial and error.


Sedan fortsätter vi med det japanska gulliga spelet Pocky n Rocky. Det har skön musik samt kontroll (i vissa lägen vill den dock inte lyssna). Man kan lätt förknippa det med ett barnspel och kan därför tro att svårigheten läggs därefter men så är inte fallet. Det är väldigt svårt och nästan omöjligt om man spelar själv. Det är ett spel ifrån min barndom som ligger varmt om hjärtat och som jag kommer återvända till inom en snar framtid.


Sedan körde vi Castlevania ett spel som har hängt med mig under lång tid men som jag aldrig har klarat förens jag spelade in avsnitt 1. Det var en av mina bästa revanscher för att det är något jag har velat klara under en lång tid. Svårigheten är inte så extrem som i Castlevania 3 och Chronicles.


Sedan kommer vi till det första Metroid som jag aldrig klarade heller som liten, jag fattade aldrig vad man skulle göra. Men efter mycket om och men så klarade jag även det. Det är skön musik och kontroll men väldigt drygt att om man laddar en sparad fil eller dör så börjar man på 30 hp och måste farms upp för att få fullt. En annan dryg sak är att en av bossarna är enormt svår medan den andra klarar man utan större bekymmer. Men jävligt roligt spel och jag lyckades inte ta allt så det måste jag göra vartefter. 

Och så sist men inte minst Castlevania Chronicles. När jag köpte det kommer jag ihåg att jag blev besviken (varför vet jag ej) men också att det var så grymt svårt så jag la det snabbt på hyllan och spelade det inte förens nyligen igen. Jag är väldigt tacksam idag att jag aldrig sålde det vidare dock! Vilken utmaning och härlig musik, kontrollen känns en aning utdaterad men det är en remaster på ett äldre spel så man tänker inte riktigt på det ändå! Känslan av att slå sista slaget på "greven" Dracula är underbar!





lördag 12 november 2016

Pocky & Rocky avklarat!

För en gångs skull så blev jag klar med ett av mina favoritspel till super Nintendo, Pocky & Rocky! Det är så sjukt roligt men svårigheten är en avgörande del varför jag aldrig klarade av det! Men idag satt jag och min vän Markus och körde igenom hela spelet. Förresten är det oändligt med continues i spelet?

Som vanligt får ni se slutskärmen men tyvärr så spelade jag inte in när vi klarade det då jag ännu inte fått en game capture device till det än. 


torsdag 10 november 2016

Castlevania 3 avklarat!

Då var det äntligen dags att piska till Dracula i huvudet ännu en gång och jäklar vad svårt det var. Det här spelet ligger nog i klass med Turtles 1 och Ghost n Goblins nivå i svårighet. Men känslan när man äntligen slår ihjäl Draculas sista form gör detta spel till en total vinst! Det som väger upp spelet är även password systemet. Aldrig att jag skulle klara av detta spel i en enda sittning säger jag bara. Dock så har jag nu i efterhand fått höra att jag valde de svårare vägarna. Man ska tydligen välja magikerns väg och inte alucards. Men här njut av vyn med Trevor och Alucard!

Missade tydligen att filma efter stage 7 så det blir att jag får köra om detta spel IGEN!!


onsdag 9 november 2016

Äntligen är den här!!!

Det andra avsnittet är nu uppe! Detta är alltså avsnittet med Castlevania hoppas ni gillar det!

Ni kan se det här:


tisdag 8 november 2016

Castlevania säsongs marathon!

Okej, som ni vet så blir det andra avsnittet i den här säsongen Castlevania, och efter att jag klarade det så fick jag mersmak. Så nu har jag bestämt mig för att dra igenom alla Castlevania spel som jag äger, i den ordningen de släpptes. Det vill säga att det lär bli något liknande:

Castlevania (avklarat)
Castlevania 2: Simons Quest
Castlevania 3: Draculas Curse
Super Castlevania 4
Castlevania Chronicles
Castlevania Rondo of Blood
Castlevania Bloodlines
Castlevania Dracula X
Castlevania Symphony of the Night
Castlevania Circle of Moon
Castlevania Harmony of Dissonance
Castlevania Aria of Sorrow
Castlevania Lords of Shadows (plus all dlc)
Castlevania Lords of Shadows: Mirror of Fate (xbox 360 versionen)
Castlevania Lords of Shadows 2 (plus all dlc)

Sen får vi se om jag gör avsnitt av alla spel men en sak är säker ni kan kolla in dem här

Mycket nöjje åt folket! :D

måndag 31 oktober 2016

Ytterligare ett spel avklarat!

Denna gång var det Castlevania som fick känna på en retrogamers känsla! Fy fan vad skönt det var att klara det här spelet. Det trodde jag aldrig att jag skulle klara av ärligt talat. Visst jag har klarat senare generationers Castlevania men aldrig det första som startade serien. Men nu funderar jag på att fortsätta denna trend med att klara av Castlevania 3!

Jag började spela runt 22 tiden igår och som tur är filmade jag allt. Jag hade från början bara tänkt att ta mig till döden för att försöka se om jag kunde lyckas ta död på honom, och ju mer tid jag ägnade på honom desto mer kände jag att jag inte kunde ge upp. Kl 00:00 ungefär klarade jag av liemannen. Då kände jag mer än någonsin att jag inte kunde sluta förens jag var klar. Klockan tickade på och runt 00:45 var jag klar! Känslan som uppstod när sista slaget träffade greven är svår att förklara men man kan säga att det var mer eller mindre ren och skär lycka!



måndag 24 oktober 2016

Den blivande youtubekanalen!

Jag och min vän Marcus satt igår och diskuterade ett antal förslag på hur vi ska göra med vår blivande youtubekanal som vi har tillsammans. Ja alltså vad vi ska ha med och lite sådant, det är väldigt mycket planering som måste hända först, för vi vill inte bara slänga ut avsnitt utan att vi känner oss stolta över dem. Vi har kommit en bit på vägen och vet på ett ungefär vad vi ska ha med.

Sen så är det mycket som ska till rent tekniskt, vi behöver bland annat ett capture card (Elgato) som fångar bild och ljud från Nes, Snes, MD, MS och N64 osv. Sen behöver vi även en mikrofon som fångar upp det vi sitter och pratar om utan att vi behöver skrika till varandra. Vårat mål är att vi ska kunna släppa minst ett avsnitt i månaden, kanske blir det upp till två men det vet vi inte riktigt än.

Men under tiden så ska jag försöka släppa lite mer avsnitt på mina solo missions, jag håller på och arbetar mig fram ett avsnitt med Final Fantasy 6 eller något annat spel, har tyvärr inte hunnit att bestämma mig riktigt än.

lördag 22 oktober 2016

Film tema inom spel marathon!

Idag påbörjas det, ett film tema inom spel, det innebär alltså att spelet måste ha varit en film först, till exempel Jurassic Park, Aliens 3 osv.

Spel som kommer kunna bli igenom spelade idag är följande:

Alien Resurrection (Ps1)
Aliens 3 (till Snes)
Jurassic Park (snes eller Mega Drive)
Star Wars Episode 1 The Phantom Menace (ps1)
Jurassic Park the lost world (Ps1)
Die Hard Trilogy (Ps1)
Lord of The Rings The Two Towers (Ps2)
StarGate (Snes)
Lejon Kungen (Snes)
Aladdin (Snes eller Mega Drive)
Hercules (Ps1)
Gremlins 2 (Nes)
The Pagemaster (Snes)

Och flera! :D
Allt detta ser ni här och det gör ni nu!

onsdag 19 oktober 2016

Nej då vi har ej glömt bort er!

Ja nu var det ett tag sen jag uppdaterade här. Det beror på att jag inte bara jobbar 100% utan jag studerar på distans 100% också så typ 5 gånger varje termin åker jag upp till Sundsvall för att närvara på lektioner (dricka öl) och visa lite uppgifter jag gjort (och dricka mer öl). Så då är jag tyvärr oförmögen till att spela in nytt material till kanalen. 

Det innebär dock inte att jag slutar spela utan självklart har jag med mig PS vita och 3ds som är fyllda med gamla godingar. Just den här gången har jag fokuserat ganska mycket på final fantasy 8 och det går snuskigt bra. Jag försöker klara det 100% så bara det tar ju galet lång tid. 

När jag kommer hem igen så blir det i alla fall Star Wars episode 1 till Playstation 1 inspelning. 

Tills dess ha det riktigt bra / Linus "Skallebang"

söndag 16 oktober 2016

Nästa spel i Solo missions...

Funderar jag på om det ska bli Star Wars Episode 1: The Phantom Menace till PS1 eller om det faktiskt ska bli ett av de två Zelda spelen till Nintendo DS, det vill säga Phantom Hourglass eller Spirit Tracks. Har ni något av de tre spelen som ni känner extra mycket för att jag ska försöka ta mig igenom?

lördag 15 oktober 2016

Första asvnittet är här!!!

Kolla mer än gärna in det här och glöm inte att prenumerera på kanalen då det hjälper oss att växa.
Kom ihåg att det här är första avsnittet och att det är ett solo mission, det innebär att jag (Linus) spelar spelet helt själv och att Markus ej kunnat närvara vid tillfället, det är en separat spellista och säsong för det. Det är som sagt första avsnittet så många saker har ej hunnit bli färdiga, så som intro låt och grafik, ljud och bild på oss som spelar (vilket förhoppningsvis ska vara klart till nästa avsnitt).

Jag skulle även länka till youtube kontot och min twitch sida och det är nu gjort. Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg med många gaming stunder!




fredag 14 oktober 2016

Dagens arbete!

Idag har jag gjort en hel del faktiskt först och främst så har jag påbörjat videoredigeringen av super mario bros 3. Jag lyckades få ner 4 timmars spelande till 22 minuter, men det är fortfarande ganska mycket som ska in innan det är helt klart. Sen så har jag lyckats 100% Mega Man X och Mega Man X2. Det är en spelserie som jag chansar på att ni kommer få se mycket här hos oss. För det första så är både jag och Markus (min vän som jag kommer spela de flesta spelen med) stora Mega Man fans men också för att det är så pass bra spel som vi gärna vill dela med oss utav till er. Jag fick även reda på idag att Markus inte har kört något av Mega Man X spelen så därför är det en ännu större anledning till att köra dem. Sen har jag själv tänkt att fortsätta med ett litet Mega Man X marathon nu när jag ändå har börjat. Vi får se dock om jag kommer köra Mega Man X7 då jag inte äger det (än). 

Men jag kommer länka hör imorgon till min Twitch sida där vi kommer streama när vi spelar (kanske) och där jag streamar ganska ofta själv när jag kör igenom diverse retro spel. Sedan kommer jag även länka till Markus och min gemensamma youtube kanal men också min egna. 

Jag lämnar er för dagen med denna fina bild!



torsdag 13 oktober 2016

I natt gjorde jag det äntligen!!!

Jag gav mig attans på att klara av Super Mario Bros. 3 och jag gjorde det ta mig fasen. Jag har försökt ett flertals gånger att klara av detta spel utan att använda flöjten (jag har då inte klarat det med flöjten heller) men nu jäklar har jag gjort det.

Självklart kommer det mer om detta snart, måste video redigera och lite sådant men tills dess njut av denna bild!

Välkommen!

Hej där, roligt att just du hittade hit!
I den här bloggen kommer jag uppdatera med bilder, text och ibland även videos (förhoppningsvis alltid) med spel som jag och en kompis försöker klara av. Det är inte vilka spel som helst utan för det mesta kommer det vara spel som vi minns från barndomen som man aldrig klarade av då eller som man kanske ville testa men aldrig ägde ett exemplar själv. Man kan säga att vi kommer ta revansch på de spelen.

Idén med det här kommer först och främst ifrån de goa killarna från youtube kanalen Revansch 
där de kör igenom gamla spel från deras barndom för att klara dem. Det som är skillnaden här är att vi kommer även ibland köra igenom spel som vi har klarat bara för att vi har så starka barndoms minnen till dem och för att de antagligen är galet bra spel.

Ni finner oss också här på den här youtube kanalen (även om den inte har hunnit blivit startad riktigt än) där vi kommer lägga upp avsnitt och vi lär köra säsongsvis. Vårat mål är att kanske försöka lägga upp ett nytt avsnitt varje vecka och förhoppningsvis kommer vi klara av det men vi får vänta och se helt enkelt.