torsdag 1 december 2016

Jurassic Park!

Jurassic Park till Super Nintendo är nu ett  startat kapitel! Jag och Markus påbörjade en stream av det idag (den blir dock inte youtube video... eller ja inte dagens spelande i alla fall). I Jurassic Park till snes får du som spelare 6 olika uppdrag (det enda sättet för dig att veta dem är om du har manualen) som är löst beskrivna. Här följer dem:
1. Sätt igång motiontracker.
2. Rensa visitor center från dinosaurier, hitta deras hemliga ingång och förstör den.
3. Rensa dinosaurierna från båten så de inte kan rymma från ön. 
4. Förstör raptorernas bon med hjälp av nervgas. 
5. Kontakta mainland (tror jag det är).
6. Hitta alla ägg.
7. Fly. 

Så ja egentligen är det väl 7 uppdrag men i alla fall, efter 3 timmars spelande så var jag och Markus nästan klara med uppdrag 3. 

Det svåra i spelet är inte fienderna i sig direkt, utan det är saker som instakillar en
(Instakill = dödar på en träff). Saker som stora stenar som rullar i huvudet på Alan Grant, en skenande triceratops eller en t-rex som glufsar i sig Grant. Dessa saker i sig är inte svåra att undvika heller om det nu inte vore att man fastnar i saker som är helt ologiska, det vill säga en skarp kant i miljön gör så att man fastnar och kan inte flytta sig i tid ifrån en stor sten.

Men det som gör spelet lätt är att items inne i byggnader respawnar (respawn = kommer tillbaka) så fort man går ut hur huset eller åker till en annan våning i huset vilket gör att man lätt kan farms på sig flera (farma = samla). En ny spelare kan lätt bli lurad över att man kanske bara kan ha 4 skott (eller ja 8 är det ju egentligen) av bazooka vapnet då det bara är fyra ikoner för ammon, men egentligen så plussas det på mer ammo än vad man ser. Det innebär att man lätt kan fixa mer eller mindre oändligt med ammo och extra liv. 

Det knepet gör livet lättare i Jurassic Park och är nästan ett måste för att klara spelet om man nu inte är en speedrunner och vet allt i spelet.

En annan sak som störde oss extremt mycket nu senast vi spelade var att vi fastnade mellan en vägg och en dörr inne i ett hus (eller ja en båt var det ju) vilket gjorde att vi var tvungna att stänga av och utan password eller sparnings möjligheter så är vi tvungna att börja om från scratch nästa gång vi ska spela igen. 

Men bortser man från allt det där så är Jurassic Park ett fruktansvärt roligt och bra spel! :) nu ska vi bara se till att klara det och få enstor revansch på det!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar