måndag 31 oktober 2016

Ytterligare ett spel avklarat!

Denna gång var det Castlevania som fick känna på en retrogamers känsla! Fy fan vad skönt det var att klara det här spelet. Det trodde jag aldrig att jag skulle klara av ärligt talat. Visst jag har klarat senare generationers Castlevania men aldrig det första som startade serien. Men nu funderar jag på att fortsätta denna trend med att klara av Castlevania 3!

Jag började spela runt 22 tiden igår och som tur är filmade jag allt. Jag hade från början bara tänkt att ta mig till döden för att försöka se om jag kunde lyckas ta död på honom, och ju mer tid jag ägnade på honom desto mer kände jag att jag inte kunde ge upp. Kl 00:00 ungefär klarade jag av liemannen. Då kände jag mer än någonsin att jag inte kunde sluta förens jag var klar. Klockan tickade på och runt 00:45 var jag klar! Känslan som uppstod när sista slaget träffade greven är svår att förklara men man kan säga att det var mer eller mindre ren och skär lycka!



måndag 24 oktober 2016

Den blivande youtubekanalen!

Jag och min vän Marcus satt igår och diskuterade ett antal förslag på hur vi ska göra med vår blivande youtubekanal som vi har tillsammans. Ja alltså vad vi ska ha med och lite sådant, det är väldigt mycket planering som måste hända först, för vi vill inte bara slänga ut avsnitt utan att vi känner oss stolta över dem. Vi har kommit en bit på vägen och vet på ett ungefär vad vi ska ha med.

Sen så är det mycket som ska till rent tekniskt, vi behöver bland annat ett capture card (Elgato) som fångar bild och ljud från Nes, Snes, MD, MS och N64 osv. Sen behöver vi även en mikrofon som fångar upp det vi sitter och pratar om utan att vi behöver skrika till varandra. Vårat mål är att vi ska kunna släppa minst ett avsnitt i månaden, kanske blir det upp till två men det vet vi inte riktigt än.

Men under tiden så ska jag försöka släppa lite mer avsnitt på mina solo missions, jag håller på och arbetar mig fram ett avsnitt med Final Fantasy 6 eller något annat spel, har tyvärr inte hunnit att bestämma mig riktigt än.

lördag 22 oktober 2016

Film tema inom spel marathon!

Idag påbörjas det, ett film tema inom spel, det innebär alltså att spelet måste ha varit en film först, till exempel Jurassic Park, Aliens 3 osv.

Spel som kommer kunna bli igenom spelade idag är följande:

Alien Resurrection (Ps1)
Aliens 3 (till Snes)
Jurassic Park (snes eller Mega Drive)
Star Wars Episode 1 The Phantom Menace (ps1)
Jurassic Park the lost world (Ps1)
Die Hard Trilogy (Ps1)
Lord of The Rings The Two Towers (Ps2)
StarGate (Snes)
Lejon Kungen (Snes)
Aladdin (Snes eller Mega Drive)
Hercules (Ps1)
Gremlins 2 (Nes)
The Pagemaster (Snes)

Och flera! :D
Allt detta ser ni här och det gör ni nu!

onsdag 19 oktober 2016

Nej då vi har ej glömt bort er!

Ja nu var det ett tag sen jag uppdaterade här. Det beror på att jag inte bara jobbar 100% utan jag studerar på distans 100% också så typ 5 gånger varje termin åker jag upp till Sundsvall för att närvara på lektioner (dricka öl) och visa lite uppgifter jag gjort (och dricka mer öl). Så då är jag tyvärr oförmögen till att spela in nytt material till kanalen. 

Det innebär dock inte att jag slutar spela utan självklart har jag med mig PS vita och 3ds som är fyllda med gamla godingar. Just den här gången har jag fokuserat ganska mycket på final fantasy 8 och det går snuskigt bra. Jag försöker klara det 100% så bara det tar ju galet lång tid. 

När jag kommer hem igen så blir det i alla fall Star Wars episode 1 till Playstation 1 inspelning. 

Tills dess ha det riktigt bra / Linus "Skallebang"

söndag 16 oktober 2016

Nästa spel i Solo missions...

Funderar jag på om det ska bli Star Wars Episode 1: The Phantom Menace till PS1 eller om det faktiskt ska bli ett av de två Zelda spelen till Nintendo DS, det vill säga Phantom Hourglass eller Spirit Tracks. Har ni något av de tre spelen som ni känner extra mycket för att jag ska försöka ta mig igenom?

lördag 15 oktober 2016

Första asvnittet är här!!!

Kolla mer än gärna in det här och glöm inte att prenumerera på kanalen då det hjälper oss att växa.
Kom ihåg att det här är första avsnittet och att det är ett solo mission, det innebär att jag (Linus) spelar spelet helt själv och att Markus ej kunnat närvara vid tillfället, det är en separat spellista och säsong för det. Det är som sagt första avsnittet så många saker har ej hunnit bli färdiga, så som intro låt och grafik, ljud och bild på oss som spelar (vilket förhoppningsvis ska vara klart till nästa avsnitt).

Jag skulle även länka till youtube kontot och min twitch sida och det är nu gjort. Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg med många gaming stunder!




fredag 14 oktober 2016

Dagens arbete!

Idag har jag gjort en hel del faktiskt först och främst så har jag påbörjat videoredigeringen av super mario bros 3. Jag lyckades få ner 4 timmars spelande till 22 minuter, men det är fortfarande ganska mycket som ska in innan det är helt klart. Sen så har jag lyckats 100% Mega Man X och Mega Man X2. Det är en spelserie som jag chansar på att ni kommer få se mycket här hos oss. För det första så är både jag och Markus (min vän som jag kommer spela de flesta spelen med) stora Mega Man fans men också för att det är så pass bra spel som vi gärna vill dela med oss utav till er. Jag fick även reda på idag att Markus inte har kört något av Mega Man X spelen så därför är det en ännu större anledning till att köra dem. Sen har jag själv tänkt att fortsätta med ett litet Mega Man X marathon nu när jag ändå har börjat. Vi får se dock om jag kommer köra Mega Man X7 då jag inte äger det (än). 

Men jag kommer länka hör imorgon till min Twitch sida där vi kommer streama när vi spelar (kanske) och där jag streamar ganska ofta själv när jag kör igenom diverse retro spel. Sedan kommer jag även länka till Markus och min gemensamma youtube kanal men också min egna. 

Jag lämnar er för dagen med denna fina bild!



torsdag 13 oktober 2016

I natt gjorde jag det äntligen!!!

Jag gav mig attans på att klara av Super Mario Bros. 3 och jag gjorde det ta mig fasen. Jag har försökt ett flertals gånger att klara av detta spel utan att använda flöjten (jag har då inte klarat det med flöjten heller) men nu jäklar har jag gjort det.

Självklart kommer det mer om detta snart, måste video redigera och lite sådant men tills dess njut av denna bild!

Välkommen!

Hej där, roligt att just du hittade hit!
I den här bloggen kommer jag uppdatera med bilder, text och ibland även videos (förhoppningsvis alltid) med spel som jag och en kompis försöker klara av. Det är inte vilka spel som helst utan för det mesta kommer det vara spel som vi minns från barndomen som man aldrig klarade av då eller som man kanske ville testa men aldrig ägde ett exemplar själv. Man kan säga att vi kommer ta revansch på de spelen.

Idén med det här kommer först och främst ifrån de goa killarna från youtube kanalen Revansch 
där de kör igenom gamla spel från deras barndom för att klara dem. Det som är skillnaden här är att vi kommer även ibland köra igenom spel som vi har klarat bara för att vi har så starka barndoms minnen till dem och för att de antagligen är galet bra spel.

Ni finner oss också här på den här youtube kanalen (även om den inte har hunnit blivit startad riktigt än) där vi kommer lägga upp avsnitt och vi lär köra säsongsvis. Vårat mål är att kanske försöka lägga upp ett nytt avsnitt varje vecka och förhoppningsvis kommer vi klara av det men vi får vänta och se helt enkelt.