fredag 16 december 2016

Resident evil marathon live!

Så det är dags att på börja resident evil marathon 2016 och det ser ni live här

Spelen är följande:

Resident Evil
Resident Evil Remake
Resident Evil 0
Resident Evil 2
Resident Evil 3
Resident Evil: Code Veronica
Resident Evil 4
Resident Evil Revelations
Resident Evil 5
Resident Evil Revelations 2
Resident Evil 6
Resident Evil Outbreak
Resident Evil Outbreak 2

torsdag 15 december 2016

Vad gör jag om dagarna?

Här kommer lite info vad jag gör om dagarna när jag inte spelar.
Jag jobbar ju då som fritidspedagog, vilket ofta är långa dagar (typ 7-17 tider) sen så pluggar jag även 100% till fritidspedagog (är inte utbildad till det... än). Detta gör att jag knappt har någon tid över till att spela så mycket som jag vill, vilket leder till att jag oftast bara kan sitta helger. Sen att jag har en 3 årig dotter på det med gör att jag har ännu mindre tid. Men just nu läser jag en bild kurs och jag försöker ändå fånga in spel i den på olika sätt och vis så här får ni se lite vad jag gör.






































Som ni ser har jag gjort två sidor ur en påhittad tidning och har på det sättet fått in just spel. Sen har jag även gjort en serie som ni kan få se vid ett senare tillfälle, den innehåller i alla fall Mega Man!

onsdag 7 december 2016

Jag blir så glad!

När man kommer hem till dessa godingar 


Hur mycket bättre kan ens dag bli? Nu måste jag finna Probotector 2, någon som har en till övers kanske? ;)

lördag 3 december 2016

Min Nes spel!

Här kommer en lista med nes spel som jag äger och som jag kommer försöka klara nu fram över (vissa kommer upp på youtube kanalen och andra streamas bara).

1. Mega Man 2
2. Mega man 3
3. Mega Man 4
4. Metal Gear
5. Punch Out
6. Little Nemo
7. Super Mario Bros.
8. Super Mario Bros. 3
9. Bubble Bobble
10. Tiger Heli
11. Ghost Busters 2
12. Blue Shadow
13. Pro Wrestling
14. Ice Climbers
15. Flintstones
16. Legend of Zelda 2: Links Adventure
17. Chip n Dale
18. Darkwing Duck
19. Castlevania
20: Metroid

Dessa spel kommer att spelas igenom, men när är en annan fråga. Jag kommer antagligen börja redan idag med MM4 eller Metal Gear. Håll utkik här

torsdag 1 december 2016

Jurassic Park!

Jurassic Park till Super Nintendo är nu ett  startat kapitel! Jag och Markus påbörjade en stream av det idag (den blir dock inte youtube video... eller ja inte dagens spelande i alla fall). I Jurassic Park till snes får du som spelare 6 olika uppdrag (det enda sättet för dig att veta dem är om du har manualen) som är löst beskrivna. Här följer dem:
1. Sätt igång motiontracker.
2. Rensa visitor center från dinosaurier, hitta deras hemliga ingång och förstör den.
3. Rensa dinosaurierna från båten så de inte kan rymma från ön. 
4. Förstör raptorernas bon med hjälp av nervgas. 
5. Kontakta mainland (tror jag det är).
6. Hitta alla ägg.
7. Fly. 

Så ja egentligen är det väl 7 uppdrag men i alla fall, efter 3 timmars spelande så var jag och Markus nästan klara med uppdrag 3. 

Det svåra i spelet är inte fienderna i sig direkt, utan det är saker som instakillar en
(Instakill = dödar på en träff). Saker som stora stenar som rullar i huvudet på Alan Grant, en skenande triceratops eller en t-rex som glufsar i sig Grant. Dessa saker i sig är inte svåra att undvika heller om det nu inte vore att man fastnar i saker som är helt ologiska, det vill säga en skarp kant i miljön gör så att man fastnar och kan inte flytta sig i tid ifrån en stor sten.

Men det som gör spelet lätt är att items inne i byggnader respawnar (respawn = kommer tillbaka) så fort man går ut hur huset eller åker till en annan våning i huset vilket gör att man lätt kan farms på sig flera (farma = samla). En ny spelare kan lätt bli lurad över att man kanske bara kan ha 4 skott (eller ja 8 är det ju egentligen) av bazooka vapnet då det bara är fyra ikoner för ammon, men egentligen så plussas det på mer ammo än vad man ser. Det innebär att man lätt kan fixa mer eller mindre oändligt med ammo och extra liv. 

Det knepet gör livet lättare i Jurassic Park och är nästan ett måste för att klara spelet om man nu inte är en speedrunner och vet allt i spelet.

En annan sak som störde oss extremt mycket nu senast vi spelade var att vi fastnade mellan en vägg och en dörr inne i ett hus (eller ja en båt var det ju) vilket gjorde att vi var tvungna att stänga av och utan password eller sparnings möjligheter så är vi tvungna att börja om från scratch nästa gång vi ska spela igen. 

Men bortser man från allt det där så är Jurassic Park ett fruktansvärt roligt och bra spel! :) nu ska vi bara se till att klara det och få enstor revansch på det!!

När jag trodde att allt var klart...

Haha det här är så sjukt, jag trodde alla förberedelser inför stream/youtube kanalens start men så var det inte. Jag fick hem som sagt min Elgato Game Capture device och jag kan spela nintendo 8 bit, super nintendo, Sega Master System och Sega Mega Drive men inte Nintendo 64 och GameCube riktigt än. Anledningen till detta är att jag behöver ytterligare en kabel för att det ska fungera.

**Uppdatering**

Som ni ser hade jag tänkt att inleda samtalet med att jag var ledsen över att inte kunna streama N64 och Gamecube men det är jag inte längre! För jag lyckades i alla fall att få in N64 och Gamecube. Så här ligger det till, igår när jag kopplade in min Elgato så testade jag den bara på min Super Nintendo och eftersom man kopplar in på liknande sätt Super Nintendo -> Komposit kablar -> Elgato Game Capture -> Hdmi -> Tv. Koppla man in den på det sättet så blev bilden helt vajsing, men om man körde en antenn kabel från Super Nintendot till tvn så fick man rätt bild på tvn. Det är ju bara det att det finns ju ingen antenn kabel från N64 och GameCuben vilket fick mig att testa att köra hdmi från Elgato in till tvn och det fungerade mycket bättre, det är som en original upplösning mer eller mindre. Så nu jäklar blir det att streama retro spel och göra en jäkla massa youtube videos.

Så här såg det ut på tvn med hdmi från elgato när man spelade super Nintendo.

Jag kommer slänga upp en review på hur jag upplever elgaton senare samt installations guide