måndag 28 november 2016

Snart är det dags!

Efter många timmar och väldigt mycket pengar så börjar alla förberedelser bli klara, idag fick jag hem en scart switch och Castlevania 4 till super Nintendo. Imorgon borde jag få hem Silent Hill, Mega Man X, Mega Man X7 samt min Elgato Game Capture.

Det ska bli jäkligt skoj att se hur Elgaton fungerar för med den ska jag kunna spela in från min Nes, snes och lite fler gamla konsoler så nu kommer det kännas mer "äkta" att köra igenom spelen för er! Förresten tips på bra spel som ni vill se uppskattas verkligen!

lördag 26 november 2016

Hm vad ska man streama idag då?

Jag funderade först på Castlevania 2 Simons Quest, sen funderade jag på Castlevania Dracula X (Vampire Kiss) eller Castlevania Lords of Shadow! Men jag har väldigt svårt att bestämma mig kan jag säga! :)

söndag 20 november 2016

Ja då var det snart dags igen!

Tjenare, sorry för dålig uppföljning här på bloggen, jag har haft en hel del att göra den här veckan. Jag har nämligen suttit och studerat hela veckan (saker som jag borde ha gjort för 4 veckor sen). Men nu är jag äntligen klar.

Dock i fredags kom Marcus över och vi ägnade kvällen åt att gräva oss in i Jurassic Park till super nintendo och jävlar vad fint det var! Vi är inte klara och vi körde nog åtminstonde 3-4 timmar. Men jag har nu kartlagt majoriteten av alla byggnader (tror jag) och vi blev klara med första och andra uppdraget men när vi skulle ta oss an båten var han tvungen att åka.

Så då kommer min fråga för kvällen, vill ni att jag streamar Jurassic Park eller fortsätter med mitt Castlevania marathon?

söndag 13 november 2016

Vilken retrospels helg!!!

Fyra avklarade retrospel i helgen, fem den här veckan! Låt mig köra en recap med er! 

I torsdags klarade jag Castlevania 3, igår klarade jag och vän först Pocky n Rocky sen klarade vi första Castlevania och senare på kvällen klarade jag Metroid. Sen idag klarade jag Castlevania Chronicles (det måste nog vara det svåraste Castlevania jag kört).

Så om vi börjar med Castlevania 3 att ge det ett omdöme så kan vi börja med att det är ett långt nes spel. De har till och med infört password system (vilket är jäkligt användbart). Det ser bra ut, det har en härlig kontroll, när man lär sig hur långt man studsar tillbaka eller hur långt man kastar secondary vapen så kan man använda det till sin fördel! Det är ett perfekt höstspel och perfekt för den som älskar klassiska horror figurer! Jag trodde det var ett av de svåraste Castlevania ett tag. Det är inte ett spel man klarar första gången man spelar det utan det kräver trial and error.


Sedan fortsätter vi med det japanska gulliga spelet Pocky n Rocky. Det har skön musik samt kontroll (i vissa lägen vill den dock inte lyssna). Man kan lätt förknippa det med ett barnspel och kan därför tro att svårigheten läggs därefter men så är inte fallet. Det är väldigt svårt och nästan omöjligt om man spelar själv. Det är ett spel ifrån min barndom som ligger varmt om hjärtat och som jag kommer återvända till inom en snar framtid.


Sedan körde vi Castlevania ett spel som har hängt med mig under lång tid men som jag aldrig har klarat förens jag spelade in avsnitt 1. Det var en av mina bästa revanscher för att det är något jag har velat klara under en lång tid. Svårigheten är inte så extrem som i Castlevania 3 och Chronicles.


Sedan kommer vi till det första Metroid som jag aldrig klarade heller som liten, jag fattade aldrig vad man skulle göra. Men efter mycket om och men så klarade jag även det. Det är skön musik och kontroll men väldigt drygt att om man laddar en sparad fil eller dör så börjar man på 30 hp och måste farms upp för att få fullt. En annan dryg sak är att en av bossarna är enormt svår medan den andra klarar man utan större bekymmer. Men jävligt roligt spel och jag lyckades inte ta allt så det måste jag göra vartefter. 

Och så sist men inte minst Castlevania Chronicles. När jag köpte det kommer jag ihåg att jag blev besviken (varför vet jag ej) men också att det var så grymt svårt så jag la det snabbt på hyllan och spelade det inte förens nyligen igen. Jag är väldigt tacksam idag att jag aldrig sålde det vidare dock! Vilken utmaning och härlig musik, kontrollen känns en aning utdaterad men det är en remaster på ett äldre spel så man tänker inte riktigt på det ändå! Känslan av att slå sista slaget på "greven" Dracula är underbar!





lördag 12 november 2016

Pocky & Rocky avklarat!

För en gångs skull så blev jag klar med ett av mina favoritspel till super Nintendo, Pocky & Rocky! Det är så sjukt roligt men svårigheten är en avgörande del varför jag aldrig klarade av det! Men idag satt jag och min vän Markus och körde igenom hela spelet. Förresten är det oändligt med continues i spelet?

Som vanligt får ni se slutskärmen men tyvärr så spelade jag inte in när vi klarade det då jag ännu inte fått en game capture device till det än. 


torsdag 10 november 2016

Castlevania 3 avklarat!

Då var det äntligen dags att piska till Dracula i huvudet ännu en gång och jäklar vad svårt det var. Det här spelet ligger nog i klass med Turtles 1 och Ghost n Goblins nivå i svårighet. Men känslan när man äntligen slår ihjäl Draculas sista form gör detta spel till en total vinst! Det som väger upp spelet är även password systemet. Aldrig att jag skulle klara av detta spel i en enda sittning säger jag bara. Dock så har jag nu i efterhand fått höra att jag valde de svårare vägarna. Man ska tydligen välja magikerns väg och inte alucards. Men här njut av vyn med Trevor och Alucard!

Missade tydligen att filma efter stage 7 så det blir att jag får köra om detta spel IGEN!!


onsdag 9 november 2016

Äntligen är den här!!!

Det andra avsnittet är nu uppe! Detta är alltså avsnittet med Castlevania hoppas ni gillar det!

Ni kan se det här:


tisdag 8 november 2016

Castlevania säsongs marathon!

Okej, som ni vet så blir det andra avsnittet i den här säsongen Castlevania, och efter att jag klarade det så fick jag mersmak. Så nu har jag bestämt mig för att dra igenom alla Castlevania spel som jag äger, i den ordningen de släpptes. Det vill säga att det lär bli något liknande:

Castlevania (avklarat)
Castlevania 2: Simons Quest
Castlevania 3: Draculas Curse
Super Castlevania 4
Castlevania Chronicles
Castlevania Rondo of Blood
Castlevania Bloodlines
Castlevania Dracula X
Castlevania Symphony of the Night
Castlevania Circle of Moon
Castlevania Harmony of Dissonance
Castlevania Aria of Sorrow
Castlevania Lords of Shadows (plus all dlc)
Castlevania Lords of Shadows: Mirror of Fate (xbox 360 versionen)
Castlevania Lords of Shadows 2 (plus all dlc)

Sen får vi se om jag gör avsnitt av alla spel men en sak är säker ni kan kolla in dem här

Mycket nöjje åt folket! :D